Výstupy z programu:
|
2018
|
|
|
12. 03. 2018 |
|
Od přednášek k analýzám papáji, květin nebo kukuřice: Aplikační laboratoř pro zemědělský výzkum má za sebou nesmírně úspěšný rok |
|
|
|
2017
|
|
|
08. 12. 2017 |
|
Evropská konference o řasových biotechnologiích řešila i problematiku potravin |
07. 12. 2017 |
|
Odborníci budou v Praze mluvit o zdravých potravinách |
24. 11. 2017 |
|
V Třeboni se mluvilo o mikrořasách |
24. 11. 2017 |
|
Odborníci diskutovali už podruhé o problematice bezlepkové diety |
21. 11. 2017 |
|
Odborníci se v Praze zúčastnili kurzu anaerobní mikrobiologie |
14. 11. 2017 |
|
Výzkumný program Potraviny pro budoucnost se představil v Praze |
13. 11. 2017 |
|
Dny otevřených dveří přilákaly do olomoucké laboratoře Ústavu experimentální botaniky davy návštěvníků |
11. 10. 2017 |
|
V Olomouci se promítaly filmy a debatovalo o tom, jak zajistit lidstvu dostatek kvalitních potravin |
10. 10. 2017 |
|
Včelařská výstava představuje unikátní řasové krmivo |
05. 10. 2017 |
|
Noc vědců v Olomouci |
27. 09. 2017 |
|
Svět získá lepší odrůdy pšenice díky Olomouci, Maďarsku a Bruselu |
06. 09. 2017 |
|
Vědci nabídli politikům expertní podporu |
06. 09. 2017 |
|
Festival vědy přilákal v Praze davy návštěvníků |
01. 09. 2017 |
|
Špičkoví zahraniční vědci posilují olomoucký tým Ústavu experimentální botaniky AV ČR |
31. 08. 2017 |
|
Poprvé v historii přijeli do České republiky na setkání GAP špičkoví odborníci z celého světa |
31. 08. 2017 |
|
O Aplikační laboratoř pro zemědělský výzkum byl na Floře Olomouc velký zájem |
02. 08. 2017 |
|
Program „Potraviny pro budoucnost“ se rozšířil o téma genetických modifikací (GM) |
07.–10. 06. 2017 |
|
Konference „Food, Microbiota and Immunity v Třešti |
04. 06. 2017 |
|
Centrum Algatech navštívila čínská velvyslankyně |
22. 06. 2017 |
|
Vědci z Centra Algatech MBÚ se účastní prestižní konference ve Francii |
22. 06. 2017 |
|
10. mezinárodní sympozium ISAM 2017 věnované anaerobní mikrobiologii bylo úspěšné |
17. 06. 2017 |
|
O olomoucký Veletrh vědy a výzkumu byl letos mimořádný zájem |
27. 05.–03. 06. 2017 |
|
Týden s Chlorellou v Třeboni |
10. 05. 2017 |
|
Účastníci workshopu v Praze se učili, jak omezit odpad v domácnosti |
10. 05. 2017 |
|
Zajímá vás jaká je pravda o éčkách? Přečtěte si naši novou publikaci! |
09. 05. 2017 |
|
Genetické modifikace v biomedicíně a zemědělství |
09. 05. 2017 |
|
Akademie věd ČR o semináři v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR |
04. 05. 2017 |
|
Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene |
11. 04. 2017 |
|
V Mikulově se mluvilo o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období |
21. 03. 2017 |
|
Studenti budou mít možnost zkoumat řasy v Třeboni. Centrum Algatech pro ně pořádá první letní školu |
21. 03. 2017 |
|
Olomoucká premiéra festivalu Země na talíři byla úspěšná |
15. 03. 2017 |
|
Růžové jezero v Austrálii? Prof. Ondřej Prášil ví, proč se tak stalo |
06.–08. 03. 2017 |
|
V Olomouci se bude mluvit o produkci potravin, stravování a jeho vlivu na planetu |
20. 02. 2017 |
|
První Aplikační laboratoř AV ČR v České republice bude spolupracovat se šlechtiteli |
24. 01. 2017 |
|
Vědcům z našeho programu se podařilo vyvinout unikátní ekologickou metodu na zpracování odpadního peří |
17. 01. 2017 |
|
Olomoučtí vědci vyvinuli unikátní metodu izolace genů rostlin |
|
|
|
|
|
|
Výstupy z médií:
|
12/2017 |
|
Časopis Žurnál: Pečinka: působení v Olomouci je další přelom v mé kariéře |
10. 12. 2017 |
|
irozhlas: Obavy z hladu se týkají i Evropanů. Za 30 let budeme jíst cvrčky i geneticky upravené rostliny |
08. 12. 2017 |
|
Český rozhlas Leonardo: Kvalita potravin, které dnes a denně konzumujeme se odráží i na našem zdravotním stavu. |
08. 12. 2017 |
|
Český rozhlas Plus: Obavy z hladu se týkají i Evropanů. Za 30 let budeme jíst cvrčky i geneticky upravené rostliny |
08. 12. 2017 |
|
Web AV ČR: Zdravé potraviny. Které jsou přínosné a které škodí? |
08. 12. 2017 |
|
Český rozhlas Dvojka – zprávy 8:00: Seminář Zdravé potraviny |
07. 12. 2017 |
|
Česká televize: Co jsou zdravé potraviny |
03. 12. 2017 |
|
Česká televize Věda 24: Češi šlechtí odolnější odrůdy banánů |
30. 11. 2017 |
|
Česká televize: Banány odolné vůči škůdcům a nemocem |
28. 11. 2017 |
|
Parlamentní listy: Zdravé potraviny. Které jsou přínosné a které škodí? |
13. 11. 2017 |
|
Blesk: Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách |
12. 11. 2017 |
|
ČT Věda24: Týden vědy a techniky |
06. 11. 2017 |
|
Česká televize: Začíná Týden vědy a techniky |
10/2017 |
|
Úroda: Nová metoda urychlí šlechtění plodin |
31. 10. 2017 |
|
UP Žurnál: Týden vědy a techniky: nové exponáty a přednášky špičkových vědců |
30. 10.2017 |
|
Týden.cz: Jak předejít hladomorům? Budeme jíst trávy |
22. 10. 2017 |
|
Týden: Potraviny budoucnosti? Třeba trávy |
20. 10. 2017 |
|
Alternativní-doktorka.cz: Chlorela musí být dezintegrovaná |
12. 10. 2017 |
|
olomouc.city.cz: O jídle čtyřikrát jinak. Festival Země na talíři představil zemědělství v novém světle |
10. 10. 2017 |
|
8:45 živý vstup Čro Olomouc |
10. 10. 2017 |
|
13:00 živý vstup Rádio Proglas |
10. 10. 2017 |
|
MF Dnes (Olomoucký kraj): Věda chce znovu naučit pšenici přežít bez chemie |
09. 10. 2017 |
|
afo.cz: AFO a Země na talíři: Zveme na společnou projekci do Metropolu |
09. 10. 2017 |
|
UP Žurnál: Filmový festival Země na talíři hledá odpovědi, jak uživit planetu |
07. 10. 2017 |
|
Blesk: V Olomouci se uskuteční filmový festival Země na talíři |
07. 10. 2017 |
|
olomouckadrbna.cz: Filmový festival Země na talíři přinese nejenom filmy. Součástí budou besedy i workshopy |
07. 10. 2017 |
|
ČTK: V Olomouci se příští týden uskuteční filmový festival země na talíři. Zamýšlí se nad zajištěním potravin v budoucnosti, ale i nad změnou klimatu |
03. 10. 2017 |
|
UP Žurnál: Zájem o Noc vědců roste, fakulty zaplnily tisíce lidí |
27. 09. 2017 |
|
Akademie věd ČR: Svět získá lepší odrůdy pšenice |
26. 09. 2017 |
|
Globe24: Naslouchejme vědcům, názory by nám mohli i vnucovat, prohlásil šéf Senátu Štěch |
26. 09. 2017 |
|
EuroZprávy: Vědci jsou nestranní, politici by jim měli naslouchat, prohlásil šéf Senátu Štěch |
25. 09. 2017 |
|
Česká televize: Čeští vědci nabídnou politikům expertní podporu jako ve Velké Británii |
25. 09. 2017 |
|
Áčko: Světová věda z Hané |
19. 09. 2017 |
|
MF Dnes (Olomoucký kraj): Olomouc je dobrá i celosvětově |
18. 10. 2017 |
|
Týden.cz: Štěch: Vědci by se měli chovat jako lobbisté. Mají dobré názory |
12. 09. 2017 |
|
Akademie věd ČR: Odborníci na fotosyntézu se setkali v České republice |
12. 09. 2017 |
|
21. stoleti.cz: Podaří se najít potraviny pro budoucnost? |
11. 09. 2017 |
|
Časopis Botanika: Nová Aplikační laboratoř pro zemědělský výzkum v Olomouci pomáhá šlechtitelům |
05. 09. 2017 |
|
Akademie věd ČR: Čeští vědci nabídnou politikům expertní podporu |
05. 09. 2017 |
|
Akademie věd ČR: Mimořádné vědecké talenty posilují tým v Olomouci |
01. 09. 2017 |
|
Žurnál UP: Absolvent Aleš Pečinka se vrací z Německa na Hanou. V Olomouci je špičkové pracoviště |
30. 08. 2017 |
|
Český rozhlas: Poprvé v historii pořádá Česká republika setkání odborníků na fotosyntézu GAP |
30. 06. 2017 |
|
Časopis Téma: Obezita? Deprese? Záhadná síla bakterií v našem těle |
17. 06. 2017 |
|
Český rozhlas: Způsobuje celiakii virus? |
17. 06. 2017 |
|
UP Žurnál: Věda a nuda? To na veletrhu vědy a výzkumu nikoho nenapadlo! |
13. 06. 2017 |
|
Akademie věd ČR: Mezinárodní smypozium věnované anaerobní mikrobiologii |
12. 06. 2017 |
|
Česká televize: Geneticky modifikované rostliny |
11. 06. 2017 |
|
Věda ČT24 Facebook: odkaz zde |
10. 06. 2017 |
|
Hyde Park Civilizace: Jaroslav Doležel (rostlinný genetik, Ústav experimentální botaniky AV ČR |
10. 06. 2017 |
|
Věda ČT24 Facebook:
Link 1, Link 2, Link 3, Link 4 |
09. 06. 2017 |
|
tretiruka.cz: Geneticky modifikované potraviny. Téma pro sobotní Hyde Park Civilizace |
03. 06. 2017 |
|
Český rozhlas, pořad Meteor: Potravinové doplňky bez chemie? Nemožné!
|
23. 05. 2017 |
|
Web ČT24 - Víme, kde se ukrývá inteligence, oznámil mezinárodní vědecký tým |
19. 05. 2017 |
|
Lidovky: Pět miliard písmen genetického kódu. Vědci rozluštili genom ječmene |
15. 05. 2017 |
|
Právo (střední a východní Morava): Vědci z Olomouce mají podíl na přečtení genomu ječmene |
11. 05. 2017 |
|
Lidovky: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene |
09. 05. 2017 |
|
MF Dnes (Olomoucký kraj): Vědci díky objevu vědí, jak na „superječmen“ |
09. 05. 2017 |
|
ČT 24: Vědci rozluštili genom ječmene |
06. 05. 2017 |
|
zoom.iprima.cz: Bude levnější pivo? Čeští vědci přečetli genom ječmene, který je složitější než lidský |
|
|
vedavyzkum.cz: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu pšenice
|
05. 05. 2017 |
|
Agris: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene |
|
|
Česká televize: Vědci z Olomouce přečetli genom ječmene |
|
|
Zemědělec.cz: Vědci z Olomouce mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene |
|
|
Týden.cz: čeští vědci přečetli genom ječmen. Je o polovinu větší než lidský |
|
|
Univerzita Palackého |
|
|
Sciencemag.cz: Úplné přečtení genomu ječmene |
|
|
Centrum regionu Haná: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene |
04. 05. 2017 |
|
Sciencemag.cz: GMO: Problémem jsou konzervativní zákony |
|
|
Blesk: Vědci po deseti letech našli klíč k šlechtění ječmene. Pomohli i Češi |
|
|
Čro Radio Praha: Olomoučtí vědci mají podíl na úplném přečtení genomu ječmene |
|
|
Novinky: Olomoučtí vědci se podíleli na plném přečtení genomu ječmene |
|
|
Akademie věd ČR: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene |
|
|
ČT 24: Olomoučtí vědci přečetli genom ječmene. Proč je to tak dobrá zpráva? |
|
|
TV Morava: Olomoučtí vědci se podíleli na úplném přečtení genomu ječmene |
08. 04. 2017 |
|
Český rozhlas PLUS: Prof. Jarolsav Doležel hostem pořadu Laboratoř |
04. 04. 2017 |
|
Český rozhlas Dvojka: Umělými sladidly tělo neošálíte |
11. 03. 2017 |
|
Česká televize: V Austrálii zrůžovělo jezero |
03/2017 |
|
magazín Česká věda |
09. 03. 2017 |
|
Žurnál Online: Odpovědná večeře ukojila chutě i touhu po poznání |
06. 03. 2017 |
|
Olomouc City.cz: Workshopy, debaty, filmy, na festivalu Země na talíři se koná i "odpovědná" večeře |
06. 03. 2017 |
|
Český rozhlas PLUS – Dopolední PLUS, živý vstup |
06. 03. 2017 |
|
Český rozhlas Olomouc – Dobré ráno s ČRo Olomouc živý vstup |
02. 03. 2017 |
|
Jsem z Olomouce: Workshop Udržitelná domácnost | Festival Země na talíři Olomouc |
02. 03. 2017 |
|
EventsDroid: Festival Země na talíři - Olomouc |
02. 03. 2017 |
|
Metropole Olomouc: Země na talíři představí dokumenty o jídle |
02. 03. 2017 |
|
Žurnál Online: V Pevnosti poznání bude Země na talíři: festival filmů o jídle a o planetě |
02. 03. 2017 |
|
Studio Radim - Radio Proglas: Pozvánka na olomoucký festival dokumentárních filmů o jídle, Země na talíři |
19. 02. 2017 |
|
Česká televize: Šlechtění rostlin |
15. 02. 2017 |
|
Český rozhlas: Jak vyšlechtit rostliny odolné proti suchu a škůdcům radí v Olomouci nejlepší tuzemští vědci |
15. 02. 2017 |
|
Olomoucký deník: V Olomouci otevřelo unikátní výzkumné centrum. První v ČR |
15. 02. 2017 |
|
Centrum regionu Haná: Aplikační laboratoř propojí vědce a šlechtitele |
15. 02. 2017 |
|
Žurnál UP: Olomoučtí vědci budou v nové laboratoři pomáhat šlechtitelům se získáváním odolnějších odrůd |
15. 02. 2017 |
|
Novinky.cz: Olomoucká laboratoř pomůže zavádět nové metody šlechtění |
14. 02. 2017 |
|
ČTK: Moderní laboratoř pomůže zavádět nové metody šlechtění do praxe |
14. 02. 2017 |
|
TV Morava: PRVNÍ APLIKAČNÍ LABORATOŘ PRO ŠLECHTITELE |
14. 02. 2017 |
|
Česká televize: V Olomouci vzniká první Aplikační laboratoř pro šlechtitele v Česku |
14. 02. 2017 |
|
Česká televize: Nové vědecké centrum |
14. 02. 2017 |
|
Česká televize: Otevření nové laboratoře |
14. 02. 2017 |
|
Česká televize: V Olomouci otevřeli moderní laboratoř, která pomůže hledat potraviny pro budoucnost |
21. 01. 2017 |
|
Český rozhlas, Meteor: Nový český objev udělá z peří hnojivo |
17. 01. 2017 |
|
TV Morava: Olomoučtí vědci vyvinuli novou metodu izolace genů |
17. 01. 2017 |
|
ČT Věda 24: Olomoučtí vědci vyvinuli novou metodu izolace genů |
15. 01. 2017 |
|
ČT Věda 24: Olomoučtí vědci vyvinuli unikátní metodu izolace genů rostlin |
12. 01. 2017 |
|
Český rozhlas: Objev olomouckých vědců zrychlí šlechtění obilovin. Zemědělcům ušetří čas i peníze |
12. 01. 2017 |
|
21. století: Olomoučtí vědci vyvinuli unikátní metodu izolace genů rostlin |
12. 01. 2017 |
|
Žurnál ONLINE: Olomoučtí vědci umí díky nové metodě rychleji izolovat geny rostlin |
12. 01. 2017 |
|
Česká televize: Nová metoda izolace genů v Olomouci |
11. 01. 2017 |
|
Web ČT: Čeští vědci izolovali geny unikátní metodou. Může to vylepšit rostliny i zlevnit výzkum |
11. 01. 2017 |
|
Česká televize: Rychlejší šlechtění zemědělských plodin |